De locatie

Binnen

Op onze locatie vindt naast onze werkzaamheden en activiteiten ook reguliere kinderopvang plaats in het pand achter onze boerderij. De dagbesteding heeft een eigen plek binnen het gebouw. Hiervoor is een grote ruimte ingericht welke is opgedeeld in twee aparte gedeeltes:

  • de huiskamer
  • de keuken

Onze huiskamer is een knusse ruimte waar je lekker door de grote ramen van het uitzicht over natuurgebied De Grote Wielen kan genieten en waar de schapen heen en weer lopen langs de ramen alsof ze zo de kamer in kunnen stappen. Onze 'eethoek' is multifunctioneel; naast eten en drinken kun je aan tafel fijn creatief bezig zijn, een spelletje doen, of wat dan ook.

De huiskamer is ook voor de speel en knutselactiviteiten. Te denken valt aan schilderen, kaarten maken en knutselen, maar er kan natuurlijk ook lekker gespeeld worden want er is veel speelgoed aanwezig. 

Grenzend aan de huiskamer en speel/knutselruimte is de centrale keuken. Deze ruimte wordt gebruikt door de kinderopvang en dagbesteding. Onderling wordt er door de medewerkers afgestemd wie wanneer gebruik maakt van de keuken. Er zijn verschillende grote tafels waaraan gegeten en gedronken kan worden. Het kan voorkomen, met instemming van alle partijen, dat tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van de keuken door zowel de kinderopvang als de dagbesteding. De belangrijkste condities hiervoor zijn de instemming van de betrokken partijen en dat het als toegevoegde waarde voor beide groepen dient. Ook is er van beide groepen afzonderlijk minimaal een begeleider aanwezig.